Kramer in sport in Barendrecht

Feyenoord introduceert Kramergotchi. Voedt Kramer en hou ‘m op de been.

Kramer in sport in BarendrechtNieuws Uit B.A.R. – Sport. Feyenoord komt met een variant op de politiek getinte app Kamergotchi, waarin spelers moeten proberen om lijsttrekkers zo lang mogelijk in leven te houden. Het doel van Kramergotchi – een verwijzing naar Michiel Kramer – is om een luie reservespits gemotiveerd en tevreden te houden.

Belangrijke rol voor Michiel Kramer
Nadat VPRO-presentator Arjen Lubach Kamergotchi uitbracht, ging de marketingafdeling van de Rotterdamse eredivisie-koploper aan de slag. Zij ontwierpen Kramergotchi. Reservespits Michiel Kramer vertolkt daarin – in tegenstelling tot in het basiselftal van Feyenoord – een belangrijke rol.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst mocht de app testen. ,,Kramergotchi is een stuk lastiger dan Kamergotchi”, zegt de coach. ,,Tunahan Kuzu kun je nog wel tevreden houden met een bord minifrikandellen en een berg aandacht, maar Michiel Kramer is wat moeilijker van karakter. Hij laat regelmatig een training schieten, zet geen stap te veel en heeft een moeilijk karakter, maar verwacht wel wekelijks een basisplaats en vrijspraak door de tuchtcommissie. Het is een hele uitdaging om zijn humeur een week lang op peil te houden.”

Michiel Kramer heeft de game nog niet gespeeld, maar zegt wel dat binnenkort te willen gaan doen: ,,Op de reservebank van Jong Feyenoord heb ik daar genoeg tijd voor.”

Natte Gerrit Author

Teleurgesteld in de staat der Nederlanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.